Workshop Zakelijk Tekenen

Workshop Zakelijk Tekenen - Nautilus CT

Zakelijke communicatie weer leuk, aanstekelijk en effectief

Zakelijk Tekenen is een workshop voor consultants, coaches, trainers, managers en iedereen die visueler en daarmee effectiever wil communiceren. Leer in een dag snel en effectief tekenen aan de hand van slimme tips & tricks, weetjes en vooral heel veel doen. Leer hoe je met een paar snelle lijnen een kleine tekening maakt die je verhaal versterkt. Meer is vaak niet nodig. Het is een krachtig instrument, goedkoop, altijd bij de hand en universeel toepasbaar.

HERKEN JE DEZE SITUATIES?

 • Dat je jouw tekst krachtiger wilt maken met beelden.
 • Dat je een geweldig idee hebt maar weinig tijd om het te presenteren.
 • Dat je echt een belangrijke boodschap hebt en de aandacht van je publiek erbij wilt houden zodat ze deze onthouden.
 • Dat je op één lijn wilt zitten met de ander en door beelden toe te voegen je in gesprek kunt blijven met elkaar.

Outliner - Nautilus CT

Zo ja, dan is de Workshop Zakelijk Tekenen iets voor jou! Met eenvoudige tekeningen kun je complexe zaken een stuk inzichtelijker maken en het communiceren van je boodschap effectiever en leuker laten verlopen.

Klinkt goed, maar… sinds je kindertijd heb je niet meer getekend? Of je voelt je niet comfortabel om met tekeningen te communiceren?

Ik geef je graag een kickstart om dat weer op te pakken. Op deze dag laat ik je opnieuw ervaren hoe leuk het is om te tekenen. Hoe je visueel je boodschap kunt overbrengen, waarom het werkt, en wat je kunt doen om ook na deze dag snel je vaardigheid in zakelijk tekenen te vergroten. Het is fun, aanstekelijk en effectief.

” Ron neemt je spelenderwijs mee door verschillende stappen, zodat je echt na een dag een flinke verbetering ziet van je tekenstijl. Waar ik vroeger rommelige flip-overs maakte met slecht leesbare tekst. Weet ik nu hoe ik, met kleuraccenten, lijnen en kaders, iets neerzet dat de aandacht trekt. Ron heeft me heel duidelijk gemaakt dat echt iedereen kan tekenen, ook ik! “

Zandra van Toorenburg
Zandra van Toorenburg

” Ron leert je in korte tijd alle tips en trucs om je verhaal visueel te maken. Ik heb mijn ‘talent’ weer herontdekt. Een aanrader! “

Astrid Malaihollo
Astrid Malaihollo

Ik doe niets liever, dan mijn kennis met je delen. Op deze dag krijg je hands-on kennis, tips & tricks aangereikt en ervaar je hoe het is om met simpele en snelle visuals te tekenen wat je wilt vertellen. Of de essentie van het verhaal van de ander kan tekenen en hem/haar op een inspirerende manier verder kan begeleiden.

Kalender - Nautilus CT

LEER TIJDENS DEZE DAG HOE JE:

 • Met twaalf basisvormen alles kan tekenen.
 • Supersnel symbolen tekent bij elk woord.
 • Eenvoudige poppetjes tekent en je eigen stijl ontdekt.
 • Pijlen, schaduw, kleur, tekst en kaders voor je laat werken.
 • Emotie kan toevoegen aan je tekening.
 • Wat je hoort kan omzetten in beeld.
 • Een proces tekent.
 • Een flip-over echt af maakt.

Workshop Zakelijk Tekenen - Nautilus CT

‘Doen is de beste manier van denken!’ en dat is wat deze workshop 100% in de praktijk brengt. Mijn beperkende overtuiging; ‘Ik kan niet tekenen’ heb ik al na één dag achter mij kunnen laten.

Edgar Stormbroek

De workshop Zakelijk Tekenen heeft mij de mogelijkheden gegeven om mijn trainingen meer visueel en krachtiger te maken.

Gert Kamphuis

GA NAAR HUIS MET:

 • Een persoonlijke hand-out bomvol met praktische tips, weetjes en voorbeelden.
 • Een flinke dosis enthousiasme en vertrouwen in je eigen tekenvaardigheden.
 • Het begin van je eigen visuele bibliotheek en ideeën hoe je die verder kan uitbreiden.
 • Een manier om je boodschap sneller en beter over te brengen.
 • Een manier om je eigen gedachten of die van de ander vorm te geven.

Tekenset - Nautilus CT

DEZE DAG IS BIJZONDER OMDAT:

 • De insteek van de dag heel praktisch en inspirerend is. Je kan het direct toepassen.
 • Er ontzettend veel praktijkkennis en handige tips gedeeld worden.
 • Er een tekenpakket incl. tekenschrift voor je klaar ligt (kadootje).
 • Het echt een doe dag is, je gaat vooral zelf aan de slag. Een échte WORKshop dus.
 • Het op een prachtige karakteristieke locatie is.
 • De gemiddelde waardering voor deze workshop 8,8 is.

Poster zakelijk tekenen - Nautilus CT

“ Ik heb genoten van de online workshop Zakelijk Tekenen. Wat kan je hier veel mee in coaching en training! Bijvoorbeeld aansprekende flip-overs creëren en (innerlijke) processen inzichtelijk maken. Ron zorgt op een heldere en inspirerende manier dat het heel laagdrempelig wordt. ”

Fokje Westerling, Coach & Mindfulness- en Zelfcompassietrainer Groningen
Fokje Westerling

” Wat was het gaaf, inspirerend en leerzaam. Dankjewel Ron, je hebt mij vaardigheden bijgebracht die ik de rest van mijn leven kan toepassen!! “

Sietske Rietveld-Engelen
Sietske Rietveld-Engelen

WANNEER? HOE LAAT? WAAR?

 • Datum: Vrijdag 1 oktober 2021 (raadpleeg de agenda voor andere data)
 • Locatie: Graanmaalderij, Middelblok 2 in Gouderak
 • Tijd: inloop vanaf 09.30u, start om 10.00u, eindtijd 17.00u.
 • 4-12 deelnemers
 • Investering: 280 euro
 • Prijs is inclusief tekenpakket, werkbladen, lunch, koffie, thee en exclusief btw.

Op deze workshop is een Corona protocol van toepassing. Neem voordat je komt kennis van de inhoud.

Wil je je tekenskills vergroten, met tekenen ervoor zorgen dat je boodschap sneller overkomt, beter begrepen en onthouden wordt, of dat je de essentie van het verhaal van de ander weet te vangen in een tekening? Kom dan naar de Workshop Zakelijk Tekenen.

DEZE WORKSHOP IN-COMPANY OF VOOR JE HELE TEAM?

Ik verzorg deze workshop ook in-company of op teamdagen. Wanneer je als team visueel werkt is het waardevol om samen een visuele taal te creëren voor meetings, processen en projecten. Wil je deze workshop graag als team volgen? Laat maar weten, dan kom ik naar jullie toe.
Neem contact op met me op om de mogelijkheden te bespreken.
Stuur een email naar ron@nautilus-ct.nl of bel me op 06 533 505 68.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik twijfel tussen de workshop Visueel Werken en deze workshop. Wat kan ik het beste als eerste doen?

In deze workshop leer je de basis van snel en effectief zakelijk tekenen. Het is een praktische vaardigheidstraining.

De workshop Visueel Werken is het vervolg hierop. Daarin leer je templates ontwerpen en zakelijk tekenen live toepassen tijdens het werken met groepen.

Ik kan helemaal niet tekenen, is dat een probleem?

Dat is helemaal geen probleem, het kan zelfs een voordeel zijn. In deze workshop laat ik je opnieuw kennismaken met tekenen. Ik doe dat stap voor stap.

HEB JE EEN ANDERE VRAAG?

Heb je andere vragen of wil je overleggen of deze workshop iets voor je is? Neem dan gewoon contact met me op! Stuur een e-mail naar ron@nautilus-ct.nl of bel me op 06 – 533 505 68.

OVER DE TRAINER RON VAN PUTTEN

Ron van Putten - Nautilus CTHet eerste deel van mijn carrière werkte ik vooral met mijn hoofd. Als ik met een nieuw onderwerp in aanraking kwam wilde ik er alles van weten, kennis verzamelen. Ik was opleider, dus moest echt boven de stof staan vond ik. Ik volgde heel veel opleidingen en las veel boeken, en dat doe ik nog steeds.

Nu, 15 jaar later, werk ik veel meer vanuit verbinding. Ik wil anderen laten groeien en hun potentieel volledig tot bloei laten komen. Mijn opgedane kennis en ervaring zet ik daarvoor in. Als je namelijk vanuit je potentieel, je kern, kunt leven en werken, dan wordt alles gemakkelijker én leuker.
Hetzelfde doe ik ook met teams die in een veranderproces zitten, die beter willen samenwerken, binnen de organisatie zelfstandiger willen opereren, betere of snellere resultaten willen halen. Ook daar wil ik de individuele talenten van de teamleden tot hun recht laten komen en optimaal benutten, om zo als team succesvol te zijn.

Een krachtig middel daarbij is visualiseren. Iets uitleggen aan de hand van een plaatje omzeilt de gebrekkige taal interface. Zakelijk Tekenen maakt communiceren leuk, werkt aanstekelijk en is heel effectief. Een stift en papier is altijd in de buurt, de taal van tekenen is universeel en iedereen kan het, ook jij! Om het plezier, gemak en kracht van tekenen te (her)ontdekken geef ik workshops Zakelijk Tekenen en Visueel Werken.