Workshop Zakelijk Tekenen

Workshop Zakelijk Tekenen - Nautilus CT

Zakelijke communicatie weer leuk, aanstekelijk en effectief

Zakelijk Tekenen is een workshop voor consultants, coaches, trainers, managers en iedereen die visueler en daarmee effectiever wil communiceren. Leer in vier interactieve online sessies van 2 uur snel en effectief tekenen aan de hand van slimme tips & tricks, weetjes en vooral heel veel doen. Ontdek hoe je met een paar snelle lijnen een kleine tekening maakt die je verhaal versterkt. Meer is vaak niet nodig. Het is een krachtig instrument, goedkoop, altijd bij de hand en universeel toepasbaar.

HERKEN JE DEZE SITUATIES?

 • Je wilt jouw tekst krachtiger maken en zoekt naar manieren om dat te doen.
 • Je hebt een geweldig idee en maar weinig tijd om het te presenteren.
 • Je vindt het lastig om de aandacht van je publiek vast te houden, zodat ze je boodschap echt meekrijgen en onthouden.
 • Je wilt op één lijn zitten met de ander en in gesprek blijven met elkaar, maar je weet niet hoe je dit kunt aanpakken.

Zo ja, dan is de Workshop Zakelijk Tekenen iets voor jou! Met eenvoudige tekeningen kun je complexe zaken een stuk inzichtelijker maken en het communiceren van je boodschap effectiever en leuker laten verlopen.

Outliner - Nautilus CT

KLINKT GOED, MAAR...

Je hebt sinds je kindertijd niet meer getekend? Of je deelt ze niet graag, laat staan iets duidelijk maken aan de hand van een tekening?

Ik geef je graag een kickstart om dat weer op te pakken. In deze workshop laat ik je opnieuw ervaren hoe leuk het is om te tekenen. Hoe je visueel je boodschap kunt overbrengen, waarom het werkt, en wat je kunt doen om ook na deze workshop snel je vaardigheid in zakelijk tekenen te vergroten. Het is fun, aanstekelijk en effectief.

Zandra van Toorenburg

” Ron neemt je spelenderwijs mee door verschillende stappen, zodat je echt na een dag een flinke verbetering ziet van je tekenstijl. Waar ik vroeger rommelige flip-overs maakte met slecht leesbare tekst. Weet ik nu hoe ik, met kleuraccenten, lijnen en kaders, iets neerzet dat de aandacht trekt. Ron heeft me heel duidelijk gemaakt dat echt iedereen kan tekenen, ook ik! “

Astrid Malaihollo

” Ron leert je in korte tijd alle tips en trucs om je verhaal visueel te maken. Ik heb mijn ’talent’ weer herontdekt. Een aanrader! “

Ik doe niets liever, dan mijn kennis met je delen. In vier modules krijg je hands-on kennis, tips & tricks aangereikt en ervaar je hoe het is om met simpele en snelle visuals te tekenen wat je wilt vertellen. Of de essentie van het verhaal van de ander kan tekenen en hem/haar op een inspirerende manier verder kan begeleiden.

Kalender - Nautilus CT

ONTDEK TIJDENS DEZE WORKSHOP HOE JE:

 • Met twaalf basisvormen alles kan tekenen.
 • Supersnel symbolen tekent bij elk woord.
 • Eenvoudige poppetjes tekent en je eigen stijl ontdekt.
 • Pijlen, schaduw, kleur, tekst en kaders voor je laat werken.
 • Emotie kan toevoegen aan je tekening.
 • Wat je hoort kan omzetten in beeld.
 • Een proces tekent.
 • Een flip-over echt af maakt.

Poster zakelijk tekenen - Nautilus CT

WAT HET JE ONDER ANDERE OPLEVERT IS:

 • Een persoonlijke hand-out bomvol met praktische tips, weetjes en voorbeelden.
 • Een flinke dosis enthousiasme en vertrouwen in je eigen tekenvaardigheden.
 • Het begin van je eigen visuele bibliotheek en ideeën hoe je die verder kan uitbreiden.
 • Een manier om je boodschap sneller en beter over te brengen.
 • Een manier om je eigen gedachten of die van de ander vorm te geven.

Tekenset - Nautilus CT

DEZE WORKSHOP IS BIJZONDER OMDAT:

 • De insteek heel praktisch en inspirerend is. Wat je leert kan je direct toepassen.
 • Er ontzettend veel praktijkkennis en handige tips gedeeld worden.
 • Je vooraf een tekenpakket met professionele markers, een tekenschrift en een werkboek met tal van voorbeelden krijgt thuisgestuurd.
 • Het een echte WORKshop is, je gaat vooral zelf aan de slag.
 • Het heeft de interactie van een live workshop, en het gemak van een online training. Deze interactieve online training biedt het beste van beide werelden.

Online Studio - Nautiilus CT
Mijn thuisstudio voor de workshop

WAT IS DE INHOUD VAN DE WORKSHOP?

De workshop is opgedeeld in vier modules en verspreid over vier weken. De modules bevatten een mix van theorie, demonstraties en oefeningen.

De twee uur durende live sessies zijn compact en afwisselend, en daardoor online goed te volgen.

De spreiding over vier weken, in combinatie met tussentijdse oefeningen, helpen je een gewoonte op te bouwen rond het uiten van concepten en ideeën in tekeningen.

Module 1 - Nautilus CTModule 1: Met de helft van de inspanning dubbel effect

In deze eerste module wordt uitgelegd waarom beeld belangrijk is, wat er gebeurt als je tekent en wat het effect is. Welke principes je helpen bij Zakelijk Tekenen en welke toepassingen er zijn. Oefeningen maken duidelijk hoe ons brein patronen zoekt en invult, en we daar gebruik van kunnen maken.

Module 2 - Nautilus CTModule 2: Supersnel symbolen tekenen

Leer hoe je met 12 basisvormen alles kunt tekenen en supersnel symbolen tekent bij elk woord. Je maakt kennis met de effecten: schaduw en outline, waarmee je diepte kan toevoegen aan de symbolen die je tekent. Materiaal komt aan bod en ik laat zien hoe je een pen/papier tekening eenvoudig kunt digitaliseren.

Module 3 - Nautilus CTModule 3: Processen en planningen visualiseren

In deze module leer je alles over het maken van kaders, banners en de kracht van pijlen. Hoe je tekst toepast in een tekening. Gebruik maakt van tekst hiërarchie en aansprekende titels tekent. Uitgelegd wordt uit welke elementen een procestekening bestaat en hoe je kleur voor je laat werken. Als je de leerinhoud uit module 2 en 3 combineert heb je alles in huis om bijvoorbeeld een proces, planning of agenda visueel weer te geven.

Module 4 - Nautilus CTModule 4: Mensen, emoties en actie toevoegen

Mensen spelen een rol in bijna alle communicatie, dus ook in tekeningen. In deze module leer je eenvoudige poppetjes tekenen in allerlei variaties en ontdek je je eigen stijl. Hoe teken je gezichten, voeg je emoties toe en laat je met tekstballonnen zien hoe je iets zegt. Effectlijnen maken het verschil als je actie en beweging wilt tonen. Voeg deze module toe aan wat je al weet en je bent in staat om handelingen en het werken met teams weer te geven.

Fokje Westerling

“ Ik heb genoten van de online workshop Zakelijk Tekenen. Wat kan je hier veel mee in coaching en training! Bijvoorbeeld aansprekende flip-overs creëren en (innerlijke) processen inzichtelijk maken. Ron zorgt op een heldere en inspirerende manier dat het heel laagdrempelig wordt. ”

Sietske Rietveld-Engelen

” Wat was het gaaf, inspirerend en leerzaam. Dankjewel Ron, je hebt mij vaardigheden bijgebracht die ik de rest van mijn leven kan toepassen!! “

WANNEER? HOE LAAT? WAAR?

 • 4 woensdagen in 2021: 19/1, 26/1, 2/2 en 9/2 (raadpleeg de agenda voor andere data)
 • Locatie: Online via Zoom
 • start om 10:00u, eindtijd 12:00u
 • vanaf 4 deelnemers
 • Investering: 290 euro
 • Prijs is inclusief het tekenpakket en werkboek dat je per post toegezonden krijgt en exclusief btw.

Wil je je tekenskills vergroten, met tekenen ervoor zorgen dat je boodschap sneller overkomt, beter begrepen en onthouden wordt, of dat je de essentie van het verhaal van de ander weet te vangen in een tekening? De Workshop Zakelijk Tekenen maakt het mogelijk.

DEZE WORKSHOP IN-COMPANY OF VOOR JE HELE TEAM?

Ik verzorg deze workshop ook in-company of op teamdagen. Wanneer je als team visueel werkt is het waardevol om samen een visuele taal te creëren voor meetings, processen en projecten. Wil je deze workshop graag als team volgen? Laat maar weten, dan kom ik naar jullie toe of we doen het online.
Neem contact op met me op om de mogelijkheden te bespreken.
Stuur een email naar ron@nautilus-ct.nl of bel me op 06 533 505 68.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik twijfel tussen de workshop Visueel Werken en deze workshop. Wat kan ik het beste als eerste doen?

In deze workshop leer je de basis van snel en effectief zakelijk tekenen. Het is een praktische vaardigheidstraining.

De workshop Visueel Werken is het vervolg hierop. Daarin leer je templates ontwerpen en zakelijk tekenen live toepassen tijdens het werken met groepen. Deze workshop is offline en wordt op een prachtige locatie gegeven.

Ik kan helemaal niet tekenen, is dat een probleem?

Dat is helemaal geen probleem, het kan zelfs een voordeel zijn. In deze workshop laat ik je opnieuw kennismaken met tekenen. Ik doe dat stap voor stap.

Een online workshop, is dat niet heel vermoeiend?

Een online workshop volgen is vermoeider dan een live workshop. Daar houd ik als trainer rekening mee. De workshop bestaat om die reden uit vier delen van elk 2 uur, met halverwege een korte pauze. Zodat je even achter je beeldscherm weg kan, de benen kan strekken, wat te drinken kan pakken etc. Door verschillende werkvormen te gebruiken blijft het leuk, levendig en gevarieerd.

Ik kan niet op alle data. Worden er opnames gemaakt?

Ja, er worden opnames gemaakt die je later kunt terugkijken. Deze opnames blijven een half jaar beschikbaar.

HEB JE EEN ANDERE VRAAG?

Heb je andere vragen of wil je overleggen of deze workshop iets voor je is? Neem dan gewoon contact met me op! Stuur een e-mail naar ron@nautilus-ct.nl of bel me op 06 – 533 505 68.

OVER DE TRAINER RON VAN PUTTEN

Ron van Putten - Nautilus CTHet eerste deel van mijn carrière werkte ik vooral met mijn hoofd. Als ik met een nieuw onderwerp in aanraking kwam wilde ik er alles van weten, kennis verzamelen. Ik was opleider, dus moest echt boven de stof staan vond ik. Ik volgde heel veel opleidingen en las veel boeken, en dat doe ik nog steeds.

Nu, 15 jaar later, werk ik veel meer vanuit verbinding. Ik wil anderen laten groeien en hun potentieel volledig tot bloei laten komen. Mijn opgedane kennis en ervaring zet ik daarvoor in. Als je namelijk vanuit je potentieel, je kern, kunt leven en werken, dan wordt alles gemakkelijker én leuker.
Hetzelfde doe ik ook met teams die in een veranderproces zitten, die beter willen samenwerken, binnen de organisatie zelfstandiger willen opereren, betere of snellere resultaten willen halen. Ook daar wil ik de individuele talenten van de teamleden tot hun recht laten komen en optimaal benutten, om zo als team succesvol te zijn.

Een krachtig middel daarbij is visualiseren. Iets uitleggen aan de hand van een plaatje omzeilt de gebrekkige taal interface. Zakelijk Tekenen maakt communiceren leuk, werkt aanstekelijk en is heel effectief. Een stift en papier is altijd in de buurt, de taal van tekenen is universeel en iedereen kan het, ook jij! Om het plezier, gemak en kracht van tekenen te (her)ontdekken geef ik workshops Zakelijk Tekenen en Visueel Werken.