Tekst is net zo belangrijk - Nautilus CT

Tekst is net zo belangrijk

Bij zakelijk tekenen is tekst net zo belangrijk als het beeld. Als je tekst toevoegt aan je tekening gebruik je namelijk twee kanalen, visueel en verbaal, om de boodschap over te brengen. De combinatie zorgt er ook voor dat je boodschap beter onthouden wordt.

EEN PAAR TIPS

  1. Schrijf altijd horizontaal. Zorg ervoor dat alle letters in een woord ongeveer van dezelfde hoogte zijn en niet te dicht op elkaar staan.
  2. Schrijf in blokletters. Het maakt je handschrift ook op afstand leesbaar.
  3. Als je groot schrijft, bijvoorbeeld op een flip-over, schrijf je letters dan niet in één keer. Til na elke lijn even je pen op van het papier, voor een consistenter resultaat.
  4. Zorg ervoor dat je minimaal 3 lettertypes beheerst. Twee voor titels en subtitels, en een voor gewone tekst. Gebruik teksten in verschillende groottes om niveaus in informatie weer te geven.
  5. Wil je een dubbele, ingekleurde letter gebruiken? Schrijf het woord dan eerst in een lichte kleur, en ga vervolgens met een zwarte dunne stift over de contouren.
  6. De ideale schrijfsnelheid ligt tussen schrijven op je allernetst en allersnelst. Je schrijft dan vlot, leesbaar en consistent.