Thema Agile - Nautilus CT

Samen leren

Wanneer mensen samen tekenen, leren ze samen. En in een wereld die continu verandert, is het vermogen om samen te leren een voorwaarde voor duurzaam succes. Moet jouw organisatie Agile, snel of duurzaam zijn?

IDEEËN DIE HELPEN

Drie ideeën hoe tekenen daarbij kan helpen.

  1. Creëer een gezamenlijke visuele “taal”. Wanneer een team zijn doelen deelt in een eigen symbolentaal, dan zijn deze snel duidelijk, is de betrokkenheid groter en wordt gezamenlijk werken aan deze doelen makkelijker.
  2. Werk je vaak met teams in verschillende tijdszones en regio’s, waarbij je teamleden uit de hele wereld met elkaar moet verbinden? Dan zijn gezamenlijke visualisaties op digitale whiteboards, een goede manier om doelen te verhelderen, plannen uit te werken en culturele of taalbarrières te slechten.
  3. Inhoudelijk discussies die vastlopen, verstoorde teamdynamiek, ontbreken van commitment. Ken je ze? Het kunnen taaie onderwerpen zijn. Pak het eens anders aan, teken de problematiek, standpunten en opties. Door te tekenen neem je afstand, maak je los wat vast zit en creëer je beweging.