Quick, Draw!

Een waardevolle bron aan oefenmateriaal

Wist je dat Google een gigantisch archief heeft met eenvoudige tekeningen? Alle tekeningen zijn in 20 seconden of minder getekend. Als je tekenen gebruikt in je werk is dat een waardevolle bron aan oefenmateriaal.

DRIE MANIEREN OM TE OEFENEN

  1. Symbool. Klik op een symbool en zie hoe anderen het symbool hebben getekend. Klik op een van de varianten en je krijgt een korte animatie te zien hoe deze is getekend. En nu kan je ‘m natekenen. Met een tablet of touchscreen kan je ook nog inzoomen.
  2. Lijst. Als je op het woord naast ‘Now visualizing’ klikt, krijg je een lijst te zien met alle woorden die in de database voorkomen. Zie je een woord waarvan je denkt ‘Hoe teken je dat?’ Dan klik je erop, en zie je hoe anderen dat getekend hebben.
  3. Speel het spel. Je krijgt in totaal 6 woorden die je in 20 seconden of minder moet tekenen. Vervolgens kijkt het AI algoritme of je tekening herkent wordt. Als dat niet zo is kan je kijken hoe anderen het tekenen en dat levert misschien suggesties op om jouw tekening herkenbaarder te maken.