Online lesgeven - Nautilus CT

Online lesgeven

Ik had een gesprek met een docent over online lesgeven. Ze miste de variatie in haar manier van aanbieden van de lesstof.

HAAR VOORBEELDEN

Dit zijn voorbeelden die ze noemde, misschien herken je ze wel:

  • Studenten zien alleen mijn hoofd of een PowerPoint.
  • Af en toe gebruik ik het digitale whiteboard, maar dat werkt toch niet zo fijn.
  • Ik zet mijn creativiteit minder in, voel me beperkt.
  • Ik kom er gewoon niet aan toe om uit te zoeken wat er mogelijk is.

MIJN IDEEËN

Natuurlijk ging mijn trukendoos meteen open en gaf ik haar wat tips hoe het ook zou kunnen.
Dit waren mijn eerste ideeën:

  1. Je hebt een camera in je laptop en je hebt je smartphone. Dus eigenlijk heb je twee camera’s tot je beschikking.
  2. Met een microfoonstatief (die zijn niet zo duur namelijk), een adapter en houder voor je mobiel, maak je van je smartphone een documentcamera. Die richt je omlaag, op je bureaublad, en dan kan je schrijven, schetsen of tekenen. Precies zoals je dat vroeger deed in de les.
  3. Er bestaan Estatics, dat zijn transparante elektrostatisch hechtende notitieblaadjes. Daar kan je op schrijven of een kleine tekening maken. Terwijl je praat visualiseer je stap voor stap je uitleg.

Waar loop jij tegenaan bij het online lesgeven?

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Reactie plaatsen